Antena 3 Actualitate Inedit Descoperire inedită! Ce se întâmplă pe Marte în fiecare noapte

Descoperire inedită! Ce se întâmplă pe Marte în fiecare noapte

24 Aug 2017   •   10:51
Descoperire inedită! Ce se întâmplă pe Marte în fiecare noapte
Sursa foto: Foto: NASA

Un studiu recent sugerează că pe Planeta Roşie ninge în fiecare noapte. Însă fenomenul are loc într-un mod cu totul nou şi diferit faţă de cel de pe Pământ.

Fenomenul are loc doar în zona umbrită a planetei Marte, informează IFL Science, citat de descopera.ro. Pentru ca fenomenul de ''microexplozie a gheţii'' să aibă loc, norii trebuie să se afle la o distanţă apropiată de sol (la aproximativ 1-2 kilometri de suprafaţa marţiană).

Conform cercetării recente, mecanismul exploziilor bruşte de zăpadă au afectat ciclul meteorologic al planetei din ''trecut şi în prezent''.  Noaptea, pe Marte temperaturile pot ajunge şi la -73 de grade Celsius la ecuator şi -125 de grade Celsius la poli. Însă atunci când este expusă luminii solare, apa de la ecuator se evaporă, formându-se nori la altitudini joase.

În perioada temperaturilor scăzute din timpul nopţii, apa din norii aflaţi la altitudini joase se cristalizează rapid, iar curenţii de aer instabili produc căderi dramatice ale cristalelor de apă îngheţată către sol.  Din nefericire până în acest moment niciunul dintre roboţii aflaţi pe Marte nu a reuşit să surprindă evenimentul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close