Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire inedită pe fundul lacului Baikal. Ar putea fi comoara pierdută a Romanovilor

Descoperire inedită pe fundul lacului Baikal. Ar putea fi comoara pierdută a Romanovilor

Două mini submarine care executau o misiune de cartografiere a lacului Baikal au reperat la o adăncime de 1200 de metri „unele obiecte strălucitoare”, despre care se crede că ar fi comoara pierdută a familie Romanov.

Descoperire inedită pe fundul lacului Baikal. Ar putea fi comoara pierdută a Romanovilor
Sursa foto: foto: Pixabay.com
21 Feb 2020   •   17:05

Legenda spune că 1.600 tone de aur au fost pierdute atunci când trenul care transporta valoroasa încărcatură a deraiat, iar amiralul Alexandr Kolceak, comandantul Armatei Albe, a hotărât să arunce aurul în lacul Baikal pentru a nu încăpea în mâinile bolşevicilor.

O altă legendă susţine că trupe ale Armatei Albe aflate în retragerea au traversat lacul Baikal, în iarna anului 1919-1920, fiind surprinse de un ger cumplit de minus 60C. În aceste condiţii, cea mai mare soldaţilor şi cailor care transportau aurul au murit de frig. În momentul în care a venit primăvara lacul s-a dezgheţat şi întreaga comoară s-a scufundat pe fundul lacului Baikal, scrie Historia.

În 2009, resturile unui tren şi cutii de muniţie au fost găsite în lac, dar în ultimele zile, două mini submarine Mir au descoperit noi “obiecte strălucitoare” în apropiere de Capul Tolsty.

Încercarea de a aduce la suprafaţă “obiectele stralucitoare” a eşuat monentan din cauza condiţilor vitrege de pe fundul lacului Baikal. Surse din cadrul misunii de cartografiere au declarat că a fost deja  planificată o nouă scufundare pentru a aduce la suprafata un eşantion din “obiectele strălucitoare”.

În cazul în care presupusa comoara a fost găsită, s-ar putea declanşa un scandal uriaş între statul rus, descendenţi ai ţarului Nicolae al doilea şi alte ţări, cum ar fi Marea Britanie-care ar putea argumenta că acest aur reprezintă datoriile “regimului” Romanov către ele.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close