Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire istorică în depozitele unei librării din Australia. ”Datează din timpul războaielor napoleoniene”

Descoperire istorică în depozitele unei librării din Australia. ”Datează din timpul războaielor napoleoniene”

Descoperire istorică în depozitele unei librării din Australia. ”Datează din timpul războaielor napoleoniene”
Sursa foto: Foto:en.wikipedia.org
13 Mai 2016   •   10:31

O librărie din Tasmania, Australia, a descoperit în depozitele sale un jurnal de război extrem de important, care datează din timpul războaielor napoleoniene, scrie Fox News.

Anunțul descoperirii jurnalului-document, vechi de peste 200 de ani și îmbrăcat în piele naturală, a fost făcut pe pagina de facebook a librăriei.

Jurnalul, care datează din 1811, aparține lui John Squire, un ofițer al armatei britanice care l-a servit pe ducele de Wellington în Războiul peninsular din Spania și Portugalia (detalii aici), în timpul războaielor napoleoniene.

Locotenent cunoscut în Royal Engineers, Squire a fost un memorialist cunoscut, care a documentat campanii ale armatei britanice împotriva lui Napoleon. Squire a murit de febră în 1812 în timpul Războiului peninsular.

Volumul descoperit în depozitul librăriei acoperă perioada cuprinsă între 12 mai - 22 iulie 1811, și detaliază asediul de la Badajoz, din Spania.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close