Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire istorică sub o stradă din Moscova. Arheologi: Datează din timpul lui Ivan cel Groaznic! - VIDEO

Descoperire istorică sub o stradă din Moscova. Arheologi: Datează din timpul lui Ivan cel Groaznic! - VIDEO

Descoperire istorică sub o stradă din Moscova. Arheologi: Datează din timpul lui Ivan cel Groaznic! - VIDEO
Sursa foto: Foto: wikipedia.com
05 Apr 2017   •   13:50

Descoperire istorică în Moscova! Arheologii au descoperit sub o stradă din oraș o cameră secretă care ar fi fost construită de mama lui Ivan cel Groaznic, scrie Daily Mail.

Arheologii au declarat că încăperea a fost construită inițial sub un zid de peste doi kilometri care a fost conceput pentru a-i proteja pe ruși de raidurile tătarilor și ale polonezilor, în secolul al 16-lea.

Peretele boltit ar fi creat un efect acustic care le permitea rușilor să audă cu ușurință inamicul aflați de partea cealaltă.

În interior, arheologii au găsit 150 de artefacte care au datat din secolul 16 și 19.

Potrivit istoricilor, în perioadă de conflict servea drept cameră de spionat, iar în perioadă de pace, pe post de cameră de depozitat alimente.

Ivan al IV-lea, supranumit Ivan Teribilul, sau Ivan cel Groaznic, a fost un tiran crud al Rusiei. El a trăit între 1530-1584 și a rămas cunoscut în istorie pentru ieșirile sale nervoase și deciziile radicale luate în timpul domniei.
 

 

×
Subiecte în articol: Moscova arheologi
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close