x close

Descoperire şocantă: viaţa continuă în creier după ce oamenii mor

de S.T.    |    10 Mar 2017   •   19:55
Descoperire şocantă: viaţa continuă în creier după ce oamenii mor 534 Foto: pixabay.com

Viaţa ar putea continua după moarte, susţin cercetătorii. Medicii au descoperit dovezi conform cărora creierul oamenilor continuă să funcţioneze după ce aceştia sunt declaraţi decedaţi din punct de vedere clinic, scrie descopera.ro.

Cercetătorii de la Universitatea de Vest din Ontario, Canada, au analizat impulsurile electrice din creierul unor pacienţi în raport cu bătăile inimii după ce persoanele au fost deconectate de la aparatele care îi ţineau în viaţă. Încetarea activităţii creierului a precedat inactivitatea inimii în trei din patru cazuri. Însă la un pacient, creierul a continuat să funcţioneze după ce inima lui s-a oprit. Creierul pacientului a continuat să funcţioneze 10 minute după ce persoana a intrat în moarte clinică. 

Activitatea cerebrală din creierul fiecărui pacient a fost diferită, ceea ce înseamnă că fiecare persoană experimentează moartea într-un mod unic. Experimentul ridică mari întrebări cu privire la momentul în care o persoană poate fi declarată moartă şi îi pot fi prelevate organele pentru transplant. 

Citeşte mai multe despre:

descoperire descoperire socanta creier medici viata
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati