Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire uluitoare făcută de arheologi în Pompeii

Descoperire uluitoare făcută de arheologi în Pompeii

Descoperire uluitoare făcută de arheologi în Pompeii
22 Iun 2018   •   15:27

Un om a reușit să scape de erupția lui Vesuvius în anul 79 doar pentru a fi zdrobit de un bloc de piatră aruncat de un nor vulcanic exploziv, sugerează noi săpături de la față locului. 

Arheologii care lucrează în vechiul oraș roman din Pompeii, Italia, au găsit rămășițele omului la aproape 2.000 de ani după ce acesta murit. 
  
Imaginile uimitoare arată scheletul aflat sub o piatră. Impactul a zdrobit partea superioară a corpului omului, iar capul lui ar putea fi încă îngropat sub blocul de piatră. 
  
Leziunile de pe tibia scheletului sunt semne ale unei infecții osoase care probabil au împiedicat evadare bărbatului, au afirmat arheologii. Cu toate acestea, omul care avea cel puțin 30 de ani, a supraviețuit primei faze a erupției și a fugit de-a lungul unei alei, probabil șchiopătând însă din cauza infecției sale. 

Pe alee acesta a fost lovit de blocul masiv de piatră, posibil aruncat asupra lui de forța fluxului piroclastic. Acesta este amestecul fierbinte de gaze, fragmente de lavă și alte resturi provenite de la un vulcan. "Această descoperire a arătat progresul făcut în domeniul arheologic. Echipa de la fața locului nu este doar de arheologi, ci este formată din experți în mai multe domenii: ingineri, restauratori care dispun de unelte tehnice precum scanerele 3D și drone. „Acum avem posibilitatea de a reconstrui spațiul așa cum a fost o dată ", a declarat Massimo Osanna, directorul general al Parcului Arheologic din Pompei. 

"Aceasta este prima dată când se săpa cu toate aceste unelte deoarece în anii 1800 și 1900 arheologii au săpat în zona în care am găsit scheletul, dar nu au ajuns atât de adânc ca noi, iar acum datorită experților pe care îi aveam am știut cum să procedăm."

Sursă: CNN 
  

×
Subiecte în articol: descoperire
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close