Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire uluitoare sub ruinele mormântului profetului Iona, devastat de ISIS. Arheologii estimează că are peste 2600 de ani!

Descoperire uluitoare sub ruinele mormântului profetului Iona, devastat de ISIS. Arheologii estimează că are peste 2600 de ani!

Descoperire uluitoare sub ruinele mormântului profetului Iona, devastat de ISIS. Arheologii estimează că are peste 2600 de ani!
Sursa foto: Foto: Agerpres.AP
09 Mar 2017   •   09:08

Arheologii care au analizat distrugerile provocate de islamiștii de la ISIS, la mormântul profetului Iona, au făcut o descoperire uluitoare, scrie Daily Mail.

Aceștia au descoperit tunelurile unui palat vechi de 2600 de ani, chiar sub ruinele mormântului vandalizat de jihadiștii de la Statul Islamic.

Locul sfânt de la Nabi Yunus, despre care atât creștinii cât și musulmanii cred că adăpostește mormântul profetului Iona, a fost distrus de militanții ISIS în 2014. În Coran, profetul Iona este cunoscut sub numele de Yunnus. (Vezi aici mai multe imagini)

Extremiștii de la ISIS consideră venerarea relicvelor ca fiind împotriva învățăturii predate de Mohamed, prin urmare au distrus monumentul recunoscut internațional.

Specialiștii au anunțat că vor continua săpăturile pentru a scoate la lumină comorile arheologice rămase în subteran.

 

×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close