Antena 3 CNN Actualitate Inedit Destinul tragic al Silviei Chicoș, vocea melodiei "La revedere, tabără dragă"

Destinul tragic al Silviei Chicoș, vocea melodiei "La revedere, tabără dragă"

Destinul tragic al Silviei Chicoș, vocea melodiei "La revedere, tabără dragă"
08 Iun 2017   •   12:36

Mulți români, mai ales cei mai tineri, nu ar recunoaștea dintr-o fotografie. Însă, cu siguranță, cei mai mulți i-ar recunoaște vocea. Este vorba de Silvia Chicoş, actriţa cu voce de copil din anii ’50-’60, interpreta celebrului cântec “Noapte bună, copii!”, pe care îl auzeaţi seară de seară la radio sau al altui cântec celebru "La revedere, tabără dragă", care poate fi auzit în această perioadă pe genericul campaniei cu același nume de la Antena 3.

Citește și: La revedere, tabără dragă. Tabăra de la Telega, uitată de autorități

Era supranumită „Mica mare actriţă a Radioului”. Avea şi alte cântece (majoritatea compuse de Titi Acs, pe versurile lui Octav Pancu-Iaşi) pe care ascultătorii noştri trecuţi de prima tinereţe şi le mai aduc, poate, aminte: „Chimistul amator”, „Micul fotograf” sau „De-a v-aţi ascunselea”, potrivit radiocluj.ro.

Silvia Chicoş a fost descoperită întâmplător de Grigore Vasiliu Birlic – era fiica recuziterului teatrului unde juca marele actor. Puţini ştiu că în perioada ei de glorie, când toţi copiii îi ştiau vocea din poveştile difuzate la Radio, Silvia Chicoş se ferea să apară în public, o boală nemiloasă ţintuind-o într-un scaun cu rotile.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close