Antena 3 CNN Actualitate Inedit Dezvăluiri-șoc. Ce au vorbit soţii Ceauşescu la ultima întâlnire cu cei trei copii ai lor

Dezvăluiri-șoc. Ce au vorbit soţii Ceauşescu la ultima întâlnire cu cei trei copii ai lor

o_1cbokqha01rl01klu10pgaj41u5p8.jpg
23 Apr 2018   •   10:00

În zilele tulburi ale lui decembrie 1989, ceauşeştii presimţeau că li se apropie sfârşitul. Pe 21 decembrie, şi-au chemat copiii la o discuţie. A fost ultima oară când s-au văzut.

Despre ultima întâlnire cu părinţii săi povesteşte Zoia Ceauşescu în ultimele declaraţii consemnate în dosarul 25/1993 care i-a avut ca protagonişti pe Elena şi Nicolae Ceauşescu şi fiii acestora, Zoia, Valentin şi Nicu, dosar în care au fost cercetaţi pentru subminarea economiei naţionale, scrie cyd.ro.

„Am discutat cu mama care susţinea că nu sunt probleme, dar şi cu Valentin care spunea că lucrurile sunt grave, mai ales la Timişoara, dar i-am explicat că este alarmist. A venit cineva de la secretariat care a anunţat că la telefon este Coman de la Timişoara. Tatăl meu a vorbit la telefon într-o altă cameră decât cea în care ne aflam noi. Conversaţia telefonică a fost scurtă. Nu ştiu ce au discutat cei doi. Când s-a întors tatăl meu, Valentin l-a întrebat ce s-a întâmplat, dar nu i-a răspuns. Imediat după aceea, eu, soţul meu şi Valentin am plecat întrucât tatăl meu a spus că este obosit şi doreşte să se culce. A doua zi a început calvarul”, a declarat Zoia Ceauşescu.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close