Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un diamant negru de un miliard de ani s-a vândut pentru 4,3 milioane de dolari. Ar fi fost adus pe Pământ de un asteroid

Un diamant negru de un miliard de ani s-a vândut pentru 4,3 milioane de dolari. Ar fi fost adus pe Pământ de un asteroid

Un diamant negru vechi de un miliard de ani, despre care se crede că este cel mai mare diamant tăiat din lume, s-a vândut cu 4,3 milioane de dolari. Ar fi ajuns pe Pâmânt după impactul cu un asteroid.

Un diamant negru de un miliard de ani s-a vândut pentru 4,3 milioane de dolari. Ar fi fost adus pe Pământ de un asteroid
de Cerasela Stafie    |    10 Feb 2022   •   10:17

Denumită The Enigma, bijuteria de 555,55 carate, cântărește aproximativ cât o banană. Încasările sunt sub așteptări. Inițial se estima ca diamatul să se vândă cu peste 4,4 milioane de lire sterline în acțiunea online.

Licitatorul Sotheby's a spus că ”cel care a cumpărat-o a folosit criptomoneda pentru achiziție”. El a descris Enigma ca fiind ”una dintre cele mai rare minuni cosmice, vechi de miliarde de ani, cunoscute omenirii”.

Există teorii concurente despre originile pietrei, inclusiv că a fost transportată pe Pământ de un asteroid. Deoarece conțin osbornit, un mineral care se găsește doar în meteori, se crede că provin din spațiu. Totuși, originea exactă a diamantelor negre este învăluită în mister, scrie BBC.

Bijuteria este un carbonado, una dintre cele mai dure forme de diamant natural. Carbonados sunt extrem de rare și au fost descoperite doar în Brazilia și Republica Centrafricană.

Diamantele negre au, de obicei, o vechime de aproximativ 2,6 până la 3,2 miliarde de ani. Pământul în sine are o vechime de aproximativ 4,65 miliarde de ani, deci nu este cu mult mai bătrân decât diamantele negre.

×
Subiecte în articol: diamant vanzare asteroid negru
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close