Antena 3 CNN Actualitate Inedit Documente ținute secrete pâna acum dezvăluie un atentat la viața Reginei Marii Britanii, în 1981, în Noua Zeelanda

Documente ținute secrete pâna acum dezvăluie un atentat la viața Reginei Marii Britanii, în 1981, în Noua Zeelanda

Documente ținute secrete pâna acum dezvăluie un atentat la viața Reginei Marii Britanii, în 1981, în Noua Zeelanda
05 Mar 2018   •   12:59

Documente recent dezvăluite de serviciile secrete arată că un adolescent cu tulburări psihice a încercat să îi ia viața reginei Elizabetha II, într-o vizită în Noua Zeelandă în 981.

Documentele făcute publice joi, menționează și
că poliția locală a încercat să țină ascuns atentatul, departe de gura presei.

 

Atentatul la viața Reginei a avut loc în timp ce aceasta era într-un tur regal, în sudul insulei Dunedin, pe data de 14 octombrie, 1981, când adolescentul de numai 17 ani, Christopher Lewis, a tras spre mașina regală. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar atacatorul a recunoscut totul. Serviciile secrete au declarat că "Lewis a incercat ]ntr-adevar s[ asasineze Regina. Cu toate acestea, el nu era într-un loc bine plasat din care să tragă, nici o pușcă suficient de mare pentru a nimeri ținta”

 

Motivul pentru care acest incident a fost ținut secret este că politia s-a temut că atentatul ar putea avea consecințe negative asupra viitoarelor vizite regale. Christopher Lewis a fost încarcerat, iar în 1977 s-a sinucis.

 

Sursa: TIME

×
Subiecte în articol: regina Marii Britanii atentat
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close