Antena 3 CNN Actualitate Inedit Doi medici chinezi infectați cu coronavirus s-au trezit din comă total schimbați. Le-a fost greu să se recunoască în oglindă (FOTO)

Doi medici chinezi infectați cu coronavirus s-au trezit din comă total schimbați. Le-a fost greu să se recunoască în oglindă (FOTO)

Situație inedită pentru doi medici chinezi infectați cu coronavirus. Cei doi s-au trezit din comă cu pielea neagră, după ce virusul le-a afectat ficatul.

Doi medici chinezi infectați cu coronavirus s-au trezit din comă total schimbați. Le-a fost greu să se recunoască în oglindă (FOTO)
21 Apr 2020   •   22:19

Cei doi doctori s-au infectat în luna ianuarie, în timp ce îngrijeau pacienți bolnavi de COVID-19 la Spitalul Central din Wuhan.

Medicii Yi Fan şi Hu Weifeng, ambii în vârstă de 42 de ani, au fost conectaţi la ECMO (oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană), un dispozitiv folosit în cazul insuficienţei cardiace sau insuficienţei respiratorii.

Doar că atunci când s-au trezit din comă aveau pielea neagră. Explicația ar fi că această transformare a rezultat din cauza hematoamelor obţinute între timp ca efect secundar. Medicii chinezi ştiau de acest risc în momentul în care au administrat tratamentul, dar susţin că efectele sunt reversibile.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close