Antena 3 CNN Actualitate Inedit Dovada că arabii au creştinat lumea. Descoperirea care i-a uimit pe teologi

Dovada că arabii au creştinat lumea. Descoperirea care i-a uimit pe teologi

Dovada că arabii au creştinat lumea. Descoperirea care i-a uimit pe teologi
Sursa foto: sursa foto: haaretz.com
17 Oct 2018   •   18:50

Arheologii au descoperit un lucru care i-a uluit pe teologii lumii. Aceştia au reuşit să decodifice ceea ce era scris pe o placă de marmură în urmă cu 800 de ani, fiind singurul artefact din lumea arabă care datează din perioada cruciadelor.

Inscripţia poartă numele Împăratului Roman Frederic al II-lea, iar alături de ea este trecută data: "1229 a întrupării Mântuitorului nostru, Mesia", au declarat arheologii israelieni care au făcut descoperirea.

Această placă de marmură a fost găsită undeva lângă Tel Aviv, însă nu a fost luată în seamă deoarece se credea că este din vremea Imperiului Otoman. Însă, când specialiştii şi-au îndreptat atenţia asupra ei şi au realizat din ce perioadă istorică vine - perioada Cruciadelor - şi-au dat seama cât de importantă este această mărturie scrisă pentru istorie şi creştinism.

Inscripţia a fost realizată de însuşi Împăratul Frederic, iar acest lucru demonstrează puternicele legături ale lumii arabe cu creştinismul. Cea ma importantă realizare a împăratului, pentru care este însemnat în istorie, a fost preluarea Ierusalimului e la conducătorul egiptean Malik al Kamil, şi predarea acestuia cruciaţilor.

La moartea sa, împăratul s-a încoronat ca Rege al Ierusalimului, cu toate că a fost exonerat de Papa Grigorie al IX-lea, potrivit haaretz.com.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close