Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Dumnezeu ne-a dat degetul mijlociu și dreptul de a-l arăta altora ridicat" | Decizie radicală luată de un tribunal, în Canada

"Dumnezeu ne-a dat degetul mijlociu și dreptul de a-l arăta altora ridicat" | Decizie radicală luată de un tribunal, în Canada

Binecunoscutul gest cu degetul mijlociu ridicat, la care oamenii recurg, de regulă, când rămân fără argumente într-o dispută, este "un dat de la Dumnezeu".

"Dumnezeu ne-a dat degetul mijlociu și dreptul de a-l arăta altora ridicat" | Decizie radicală luată de un tribunal, în Canada
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   13:17

Așa a decis un judecător din Canada, chemat să se pronunțe în cazul unui bărbat care a recurs la 'argumentul' respectiv într-un conflict cu un vecin.

Gestul, chiar dacă necivilizat, nu constituie o infracțiune și este protejat de Constituția Canadei, potrivit judecătorului Dennis Galiatsatos. 

Într-o decizie de 26 de pagini, Galiatsatos a respins dosarul întocmit pe numele lui Neall Epstein, care și-ar fi amenințat și insultat vecinul în Beaconsfield, o suburbie din Montreal.

Epstein, profesor și tată a doi copii, a fost arestat de poliție în mai 2021, în urma altercației.

Citește și: Gestul făcut de o sportivă din Ucraina după ce și-a învins în SUA adversara din Rusia 

"Pentru a fi cât se poate de clar, nu este o infracțiune să arăți cuiva cu degetul mijlociu. Gestul nu atrage răspunderea penală. Este un drept dat de Dumnezeu și consacrat de Cartă", a menționat judecătorul, referindu-se la Carta drepturilor și libertăților din Canada.

Galiatsatos a adăugat că instanța, de regulă, nu respinge cazurile care-i sunt înaintate, dar în situația menționată tribunalul "este înclinat să ia efectiv dosarul și să îl arunce pe fereastră".

"Din păcate", a conchis el, "sălile de judecată ale tribunalului din Montreal nu au ferestre".

Sursa: The Guardian

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close