Antena 3 CNN Actualitate Inedit „După 10 ani de Facebook și Twitter, renunț la amândouă”

„După 10 ani de Facebook și Twitter, renunț la amândouă”

„După 10 ani de Facebook și Twitter, renunț la amândouă”
08 Mar 2018   •   17:56

Ben Gilbert, jurnalist la Business Insider, a luat decizia de a renunța la rețelele de socializare pe care le folosea de ani de zile, iar motivelele lui par întemeiate. „Am terminat cu retelele de socializare! Mi-am dezactivat Twitter-ul si Facebook-ul, si nu am de gand sa le redeschid”, a scris acesta.
  
Gilbert a luat această decizie radicală atunci când a realizat că rețelele de socializare devin din ce în ce mai mult spații dedicate argumentelor și cauzelor politice, în loc de a servi că o platformă socială, unde poți socializa cu prietenii, într-un mediu liber, fără a fi judecat. Jurnalistul sublinează:  „Poate fi vorba despre o discuție politică între prieteni sau poate este doar un argument continuu între oameni care sunt destul de faimoși cât să conteze pe social media, dar nu destul de celebri încât să facă ceva mai important cu viața lor.” Aceste discuții de cele mai multe ori sunt interesante, iar utilizatorii se găsesc stând în spatele unui ecran, urmărind un argument online. Acest comportament dă o senzație falsă de implicare, deoarece până la urmă, nu faci parte din discuție și nu ai cum schimba ceva.  
  
O altă cauză a deciziei acestuia de a închide rețelele este designul platformelor de socializare, care te atrag și te fac să îți pierzi timpul pe ele, fără să îți dai seamă. Gilbert explică că designul în sine al rețelelor de socializare este făcut în așa fel încât te tentează să stai pe ele și să postezi. Chiar dacă recent, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat că rețeaua își va schimbă algoritmul și va proritiza postările prietenilor și ale familiei, și nu cele comerciale, aceast lucru nu este tocmai așa plăcut cum sună. Algoritmul Facebook va face în așa fel încât postările cu cele mai multe comentarii vor fi prioritizate, iar asta ne întoarce din nou, la argumentele din rețea, deoarece acestea sunt de cele mai multe ori cele mei comentate, iar cu cât mai mulți oameni văd, cu atât mai mulți se vor implica.  
  
Pe deasupra, rețelele de socializare sunt greu de ignorat, iar utilizatorii ajung de multe ori să își verifice conturile fără ca măcar să își dea seamă. Așa că jurnalistul a decis să renunțe, de tot, la acestea, și recomanda cititorilor cu căldură, să facă același lucru  
  
 Sursă: Business Insider 

×
Subiecte în articol: Facebook Twitter
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close