Antena 3 CNN Actualitate Inedit După zeci de ani, prietenii din copilărie de la un bloc din Târgu Jiu s-au întors, din toate colțurile lumii, pentru a se revedea: "Ne jucam cu tubermane"

După zeci de ani, prietenii din copilărie de la un bloc din Târgu Jiu s-au întors, din toate colțurile lumii, pentru a se revedea: "Ne jucam cu tubermane"

O reuniune emoționantă a unei găști "de la bloc" a avut loc în Târgu Jiu, acolo unde prietenii din copilărie din cartierul 9 Mai și-au dat întânire pentru a retrăi bucuria celor mai frumoși ani.

După zeci de ani, prietenii din copilărie de la un bloc din Târgu Jiu s-au întors, din toate colțurile lumii, pentru a se revedea: "Ne jucam cu tubermane"
Sursa foto: adevarul.ro/ Alin Ion
de Mia Lungu    |    22 Aug 2023   •   12:36

Mulți dintre cei care au copilărit în cartier s-au mutat în alte zone ale municipiului Târgu Jiu, în alte orașe sau chiar în alte țări. Astfel, unii dintre ei au venit din Anglia, Franța și Spania pentru a-și revedea prietenii din copilărie, în fața blocului 18, de pe strada Nicolae Titulescu din cartierul 9 Mai.

Revederea a fost un bun prilej pentru ca gașca de prieteni să joace un meci de fotbal. Aceștia s-au împărțit în două echipe: "Seniorii", cei trecuți de 50 de ani, și "Juniorii", cei cu vârste de până la 50 de ani. Scorul meciului a fost egal 3-3, dar "Juniorii" au câștigat, în cele din urmă, după executarea loviturilor de departajare.

După meci, prietenii de la bloc au mers la o bere, după care a urmat petrecerea, la o pensiune din județul Gorj.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mihai Culcer (52 de ani) este unul dintre cei care au rămas în Târgu Jiu. Acesta a spus că întâlnirea cu prietenii de la bloc este un moment special al anului.

"Este ceva deosebit arunci când ne revedem. Cred că o dată pe an putem să ne alocăm acest timp pentru noi ca să ne revedem, mai ales că unii dintre noi nu locuiesc în țară și vin din când în când acasă", spune Mihai Culcer.

"Îmi aduc aminte că băteam mingea în curtea Școlii generale nr. 11 sau la căminul de copii. Aproape zilnic jucam fotbal și chiar aveam competiții între blocuri. În ziua de astăzi nu se mai face mișcarea pe care o făceam atunci. Fotbalul și câteva jocuri erau singurele bucurii pe care le aveam. Unii dintre noi ne-am schimbat mult și fiecare are familii", a mai povestit acesta, potrivit adevarul.ro.

Liviu Buligan, unul dintre organizatori, alături de Dragoș Macsut, a venit de la București, unde lucrează și trăiește, pentru a retrăi perioada copilăriei:

"Revederea este plăcută. Vin mulți din alte țări: Spania, Anglia și Franța. Este al cincilea an în care ne întâlnim. Chiar avem emoții și ne gândim la meciul de fotbal, cine o să bată. Mulți au plecat din Târgu Jiu. Doar doi-trei au mai rămas. Am avut o copilărie fericită. Ne jucam cu 'tubermane', 'pișcăriciul' și în fiecare zi mergeam să jucăm fotbal. Jucam chiar la pariu cu echipe din alte blocuri. Erau singurele plăceri pe care le aveam atunci".

×
Subiecte în articol: reuniune prieteni copilarie Târgu Jiu
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close