Antena 3 CNN Actualitate Inedit Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. Cum poţi urmări eclipsa totală de Lună din România (FOTO)

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. Cum poţi urmări eclipsa totală de Lună din România (FOTO)

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. Cum poţi urmări eclipsa totală de Lună din România (FOTO)
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Iul 2018   •   09:00

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. Eclipsa totală de Lună din 2018, ce va avea loc pe 27-28 iulie, este unul dintre evenimentele fascinante pentru toţi pasionaţii de astronomie. Vizibilă şi din România, va fi cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI.

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. Eclipsa din 27 - 28 iulie va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie  ce a avut loc în ianuarie 2018. Eclipsa totală de Lună va dura o oră şi 43 minute. 

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. Cum poţi urmări eclipsa totală de Lună din România

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. Eclipsele de Lună sunt printre cele mai uşor de urmărit fenomene astronomice. Trebuie doar să ieşi din casă şi să priveşti către cer. Nu este nevoie de un telescop special sau alte echipamente, însă te-ar putea ajuta să observi detalii precum craterele de la nivelul satelitului natural. De asemenea, pentru a putea fi observată eclipsa, cerul trebuie să fie senin. În Bucureşti puteţi urmări eclipsa totală de Lună şi de pe terasa  Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ce va fi deschis pe 27 iulie, între orele 21:00-03:00.

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. După apusul Soarelui, Luna va răsări în partea opusă a cerului. În acest moment, Luna va fi în penumbra Pământului. După intrarea în penumbră va începe eclipsa de la ora 20:14, când satelitul natural se va afla sub orizont.

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. În momentul intrării în umbră, marginea stângă a Lunii devine mai puţin luminoasă. La o oră de la începerea fenomenului, Luna va fi în umbra totală a Pământului şi va căpăta culorile cărămizii. Ele marchează momentul în care începe totalitatea.

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. La 23:22 va avea loc maximul eclipsei, moment în care Luna se va afla la cel mai înalt punct de pe cer (20 de grade înălţime deasuprea orizontului). Perioada de totalitate va dura 103 minute, fiind cea mai lună perioadă din acest secol. Alte două eclipse totale de Lună cu o durată asemănătoare (102 minute) vor avea loc pe 26 iunie 2029 şi 7 iulie 2047.

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. La scurt timp după miezul nopţii, Luna va începe să iasă din umbră, iar culorile roşiatice vor fi înlocuite de cele argintii obişnuite. Întregul fenomen se încheie la 02:29, după ce Luna iese din penumbra Pământului, scrie descopera.ro.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close