Antena 3 CNN Actualitate Inedit El este omul care l-a împușcat pe Papa Ioan Paul al II-lea! Francisc nu l-a iertat, niciodată, deși a venit cu trandafiri albi!

El este omul care l-a împușcat pe Papa Ioan Paul al II-lea! Francisc nu l-a iertat, niciodată, deși a venit cu trandafiri albi!

El este omul care l-a împușcat pe Papa Ioan Paul al II-lea! Francisc nu l-a iertat, niciodată, deși a venit cu trandafiri albi!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
05 Iun 2019   •   17:03

Pe 13 mai 1981, la Vatican, turcul Mehmet Ali Agca, un mercenar fără orientare politică, membru al organizației teroriste ”Lupii Gri”, trage patru gloanțe în Papa Ioan Paul al II-lea, în încercarea de a-l asasina. Rănit, acesta scapă. Agca este eliberat în 2000, la stăruința Suveranului Pontif, cu care se întrevede. Pe 27 decembrie 2014, Agca cere o întrevedere cu Papa Francisc, dar este refuzat de către acesta

Mehmet Ali Agca, născut în a noua zi de ianuarie, 1958, în Hekimhan, Malatya, Turcia, a fost implicat, de mic, în probleme de tot felul. Membru al găștilor de cartier, a început să fure fie în țara natală, fie în Bulgaria, unde ajungea de multe ori pe an. În Siria, a deprins, într-o tabără de două luni, tehnica mânuirii armelor, de la cei din Frontul Național pentru Eliberarea a Palaestinei, grupare marxistă. Apoi a făcut pasul spre înregimentarea în ”Lupii Gri”, mișcare ultra-naționalistă turcă.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close