Antena 3 CNN Actualitate Inedit Miracolul pandemiei. Un elev de 12 ani din Statele Unite a terminat aproape simultan liceul şi colegiul

Miracolul pandemiei. Un elev de 12 ani din Statele Unite a terminat aproape simultan liceul şi colegiul

Un elev de 12 ani din statul american Carolina de Nord a fructificat în mod inteligent "timpii morţi" din pandemie iar rezultatele au fost spectaculoase.

Miracolul pandemiei. Un elev de 12 ani din Statele Unite a terminat aproape simultan liceul şi colegiul
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    28 Apr 2021   •   19:41

După un an, Mike Wimmer, din Salisbury, se pregătește de absolvire atât la liceu, cât şi la colegiu.

Wimmer a finalizat materia a patru ani de şcoală într-unul singur: doi ani de liceu şi doi ani pentru titlul de "College associate degree", corespunător finalizării primilor doi ani de colegiu.

Pe 21 mai, el îşi va lua diploma de la Rowan-Cabarrus Community College, iar o săptămână mai târziu, va fi, în mod oficial, şi absolvent al liceului Concord Academy.

Wimmer nu şi-a propus, de la început, acest tur de forță însă, fiind înscris simultan la cursurile liceale şi la cele de la colegiu, şi-a dat seama că are nevoie de doar câteva cursuri în plus pentru a absolvi ambele instituții.

Media sa generală a anilor de studii la colegiu este 4, ceea ce corespunde unui procentaj de 93%-96%.

Media generală la liceu este 5.45, în condițiile în care scala uzuală este între 0 şi 5, însă unele instituții de învățământ din SUA permit elevilor să acumuleze punctaj suplimentar, în urma absolvirii unor cursuri de nivel avansat.

"Băiatul cu matematica şi ştiinţele naturii". Şi pasionat de robotică

Mike Wimmer a spus CNN că este "băiatul cu matematica şi științele naturii", fiind pasionat de robotică şi de tehnologie. A primit primul său iPad când avea 18 luni şi a avut curiozitatea să afle cum funcționează. 

Wimmer a învățat de unul singur programare şi robotică, folosind resurse de pe internet. În plus, şi-a creat propriul start-up, axat pe combinarea platformelor sociale cu IoT (Internetul lucrurilor, concept dedicat interconectării dispozitivelor, în general).

"Obiectivul meu, ca antreprenor, este să construiesc tehnologia care permite oamenilor să trăiască mai bine", afirmă el.

Wimmer insistă, însă, că este încă un copil şi spune că îşi face timp pentru activități mai des întâlnite printre cei de vârsta sa, cum ar fi să joace baschet sau să construiască jucării din piese lego.

"Mulţi oameni cred că am renunțat la copilărie sau mi-am pierdut-o. Le spun că trăiesc cele mai frumoase momente din viață", a declarat el, conform CNN.

×
Subiecte în articol: elev minune pandemie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close