Antena 3 CNN Actualitate Inedit Este adevărat că steagul României a ajuns pe Lună?

Este adevărat că steagul României a ajuns pe Lună?

Este adevărat că steagul României a ajuns pe Lună?
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Apr 2019   •   20:43

Luna. Americanul Neil Armstrong este cunoscut ca fiind primul om care a pășit pe Lună. În plus, toată lumea știe imaginile cu steagul Statelor Unite ale Americii care stă la loc de cinste pe Lună. Totuși, se spune că și steagul țării noastre ar fi ajuns pe Lună. Este adevărat?

Pe data de 20 iulie 1969 americanul Neil Armstrong a scris istorie, devenind primul om care a pășit pe Lună. La acea vreme, americanul era comandantul misiunii de aselenizare Apollo 11 din iulie 1969.

Cu câteva săptămâni înainte de startul misiunii, americanii transmit tuturor ambasadelor că vor să ducă pe Lună un mesaj de pace din majoritatea țărilor lumii. Astfel, România e ”reprezentată” de Nicolae Ceaușescu, Președintele, Dictatorul. Pentru a-și arăta atașamentul față de misiune, Ceaușescu semnează un text de trei rânduri, redactat atât în română cât și în engleză: ”Fie ca primul contact al omului cu Luna să ducă la împlinirea aspirațiilor de progres și pace ale tuturor celor de pe Pământ”. Descrierea ajunge la NASA însoțită de un steag al României Socialiste, cu stema în mijloc.

Comtinuarea. pe Shtiu.ro.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close