Antena 3 CNN Actualitate Inedit Europenii care nu au nume de familie și sunt cei mai deștepți pământeni

Europenii care nu au nume de familie și sunt cei mai deștepți pământeni

Islanda a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai căutate destinații de vacanță de pe Glob, în special pe timpul verii, când numărul turiștilor îl depășește de câteva ori pe cel al populației rezidente, care numără puțin peste 300.000 de persoane.

Europenii care nu au nume de familie și sunt cei mai deștepți pământeni
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Dec 2019   •   11:31

Islandezii folosesc în general doar prenumele în conversații, indiferent că este vorba de o întâlnire între prieteni sau de o întâlnire de afaceri. Chiar și agenda telefoanelor mobile conține doar prenumele contactelor, scrie stirileprotv.ro.

Dar și în ceea ce privește prenumele există reguli stricte. Părinții nu-și pot numi copiii cum vor, ci doar cu nume islandeze, pentru păstrarea identității naționale. Toate prenumele alese de părinți pentru copiii lor trebuie acceptate de Comitetul Islandez pentru Nume, care poate respinge unele propuneri, obligând părinții să vină cu un nume potrivit.

Islandezii sunt și printre cei mai deștepți pământeni. Islanda are o rată de alfabetizare de 99%, una dintre cele mai ridicate din lume. De altfel, tipărește și cele mai multe cărți decât oricare altă țară – cinci titluri la mia de cetățeni. Iar de Crăciun, islandezii nu-și oferă alt cadou în afară de cărți.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close