Antena 3 CNN Actualitate Inedit Eveniment astronomic uluitor! O planetă va fi mai aproape de Pământ decât a fost în ultimii 15 ani

Eveniment astronomic uluitor! O planetă va fi mai aproape de Pământ decât a fost în ultimii 15 ani

Eveniment astronomic uluitor! O planetă va fi mai aproape de Pământ decât a fost în ultimii 15 ani
22 Iun 2018   •   13:50

Iulie va fi o lună bună pentru cei cărora le place să se uite la stele, deoarece Marte se va apropia mai mult de Pământ decât a făcut-o în ultimii15 ani, făcând planeta să pară mai mare și mai strălucitoare decât de obicei. 

Evenimentul, cunoscut sub numele de „Marte de aproape”, se datorează orbitelor planetei Marte și Pământului în jurul Soarelui care pe 31 iulie se vor alinia astfel încât Planeta Roșie se va afla la 57,6 milioane de kilometri depărtare, potrivit specialiștilor de la NASA. În cea mai mare parte a acelei nopți, planeta va fi vizibilă cu ochiul liber. Aceasta își va face apariția jos pe cer, ajungând la cel mai înalt punct de 35 de grade deasupra orizontului sudic, în jur de miezul nopții. 

În zilele de dinaintea apropierii planetei Marte, între 27 și 30 iulie, planeta va fi în opoziție cu Soarele și va fi de trei ori mai strălucitoare pe cer decât în mod normal. 
  
Planeta roșie va rămne mai mare decât în mod normal atunci când este văzută prin telescop pentru câteva săptămani înainte de a se estompa la mijlocul lunii august când se va mișca mai departe de Pămant. 

Marte se află destul de aproape de Pământ pentru a permite acest tip de vizualizare la fiecare 15-17 ani. Cea mai recentă vizionare a planetei Marte în acest fel a fost în 2003, când a fost cea mai apropiată planetă care a fost în proximitatea Pământului în peste 60.000 de ani, la 56.1 milioane de mile distanță. 

Sursă: TIME 

×
Subiecte în articol: Marte planeta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close