Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire revoluționară în galaxia noastră, după ce oamenii de știință au folosit telescopul Event Horizon

Descoperire revoluționară în galaxia noastră, după ce oamenii de știință au folosit telescopul Event Horizon

Fundația Națională Științifică (NSF) din SUA urmează să anunțe o descoperire revoluționară realizată în Calea Lactee cu ajutorul telescopului Event Horizon.

Descoperire revoluționară în galaxia noastră, după ce oamenii de știință au folosit telescopul Event Horizon
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mai 2022   •   15:43

O conferință de presă susținută Karen Marrongelle, șeful operațional al NFS, a fost anunțată, în acest sens, joi, 12 mai, la Washington, la ora 16 (ora României).

Alți patru cercetători urmează să dea detalii în legătură cu descoperirea științifică.

Este vorba despre Michael Johnson, astrofizician în cadrul Centrului de Astrofizică (Harvard & Smithsonian), Katie L. Bouman, profesor de Informatică, Științe Matematice, Inginerie Electrică și Astronomie (Caltech), Vincent Fish, cercetător (MIT Haystack Observatory) și Feryal Özel, profesor în cadrul Departamentului de Astronomie și Fizică (Universitatea din Arizona).

Conferințe de presă pe aceeași temă urmează să se desfășoare simultan la München, Shanghai, Mexico City, Santiago de Chile, Tokyo și Taipei.

Link-ul pentru streaming-ul conferinței de presă duce la o pagină dedicată găurilor negre din univers.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Găurile negre sunt formațiuni extrem de dense, cu o gravitație atât de mare încât niciun fel de radiație electromagnetică - inclusiv lumina - nu poate evada dintr-o astfel de capcană.

Au fost prezise de Teoria relativității generale a lui Albert Einstein, conform căreia o masă suficient de compactă poate deforma continuum-ul spațio-temporal pentru a forma o gaură neagră.

Conform NSF, prima imagine a unei găuri negre super-masive a fost realizată în 2019 de Event Horizon, nume care desemnează o serie de radiotelescoape terestre interconectate la scară planetară.

Imaginea dezvăluie această formațiune plasată în centrul galaxiei Messier 87, situată în roiul  Fecioarei.

Foto (principală și galerie): imaginea găurii negre super-masive din galaxia Messier 87, realizată de Event Horizon

×
Subiecte în articol: Event Horizon
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close