Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un exemplar extrem de rar al speciei „pește cu mâini” a fost observat pe fundul mării pentru prima dată în 20 de ani

Un exemplar extrem de rar al speciei „pește cu mâini” a fost observat pe fundul mării pentru prima dată în 20 de ani

Creatura rară, cunoscută și sub numele de Brachiopsilus dianthus, este originară din Australia și a fost văzută pentru prima dată în 22 de ani în largul coastei Tasmaniei, după ce a fost recent clasificată ca fiind pe cale de dispariție.

Un exemplar extrem de rar al speciei „pește cu mâini” a fost observat pe fundul mării pentru prima dată în 20 de ani
Sursa foto: Twitter/Mirror
de Alexandra Ionescu    |    06 Ian 2022   •   23:14

Un pește bizar „mergător” cu „mâini” pe care le folosește pentru a se târî a fost observat pentru prima dată după mai bine de 20 de ani.

Peștele, cunoscut și sub numele de Brachiopslus dianthus, a fost văzut ultima oară de un scafandru în largul coastei Tasmaniei, Australia, în 1999.

Observațiile au fost înregistrate doar de alte patru ori și, temându-se pentru supraviețuirea specfiei, oficialii au clasificat recent creatura ca fiind pe cale de dispariție.

Dar oamenii de știință au făcut acum o descoperire „un ac într-un car de fân”. Biologul marin Neville Barrett a spus că descoperirea a oferit o nouă speranță pentru supraviețuirea speciei, despre care se credea anterior că trăiește în ape puțin adânci.

Peștele are „mâni” pentru a se târî pe fundul mării. „Cea mai mare surpriză a fost găsirea unui pește ”cu mâini”, la o adâncime de aproximativ 120 de metri”, a spus Barrett, profesor asociat la Universitatea din Tasmania.

„Până acum, specia a fost înregistrată doar de patru ori și a fost listată ca specie rară în temeiul Legii privind speciile amenințate din Tasmania.

Peștele cu mâini roz trăiește doar în Australia.

Dar este doar una dintre multele specii endemice din zonă, conform lui Jason Mundy de la Parks Australia, agenția guvernamentală care gestionează parcurile naționale ale țării, potrivit Mirror.

×
Subiecte în articol: Australia peste exemplar peste cu maini
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close