Antena 3 CNN Actualitate Inedit Experţii au descoperit secretul tinereții. Ar putea ajuta la întinerirea oamenilor în vârstă

Experţii au descoperit secretul tinereții. Ar putea ajuta la întinerirea oamenilor în vârstă

Experţii au descoperit secretul tinereții. Ar putea ajuta la întinerirea oamenilor în vârstă
18 Noi 2016   •   19:48

Prin injectarea sângelui prelevat de la organisme tinere în organisme bătrâne, cele din urmă pot întineri, conform descoperirilor cercetătorilor, scrie descopera.ro.

În cadrul unui nou studiu, cercetătorii au prelevat probe de sânge de la un grup de tineri de 18 ani pe care l-au injectat în şoareci, în vârstă de 12 luni. 

Timp de trei săptămâni, rozătoarele au primit acest tratament, de două ori pe săptămână fiind injectaţi cu plasmă de sânge. Cercetătorii din cadrul unei companii farmaceutice din California au comparat comportamentul animalelor injectate cu şoarecii din grupul de control cu vârste între 2 şi 12 luni.

Tratamentul le-a făcut pe rozătoare să se comporte precum şorecii tineri. De asemenea, experţii au descoperit dovezi ale îmbunătăţirii memoriei. Aceştia au aşezat şoarecii trataţi într-un dispozitiv numit  labirintul lui Barnes, dispozitiv prin care au măsurat cogniţia spaţială şi memoria la rozătoare.

Din cauza memoriei slabe, şoarecii în vârstă nu reuşesc să navigheze prin labirintul lui Barnes, însă, în cadrul testelor, animalele tratate s-au descurcat la fel de bine precum şoarecii tineri.

,,Am putut observa un efect de întinerire,'' a declarat unul dintre cercetători, Sakura Minami. ,,Plasma oamenilor tineri îmbunătăţeşte cogniţia. Memoria lor fiind conservată''. Conform neurologului Karoly Nikolich, proprietăţile de întinerire ale sângelui uman sunt legate de diferenţa proeinelor din plasma oamenilor bătrâni sau a oamenilor tineri.  

×
Subiecte în articol: tinerete secret
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close