Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fabrica de globuri de la Curtea de Argeș, locul magic vizitat de copii înainte de sărbători

Fabrica de globuri de la Curtea de Argeș, locul magic vizitat de copii înainte de sărbători

Unul dintre cele mai agitate locuri din România zilele acestea este o mică fabrică de globuri care, de peste 30 de ani creează şi trimite în toate colţurile lumii globuri fabricate manual, din sticlă modelată la cald. Ornamentele pleacă zilele acestea de la Curtea de Argeş şi călătoresc spre America, Japonia, Canada sau Australia.

Fabrica de globuri de la Curtea de Argeș, locul magic vizitat de copii înainte de sărbători
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    17 Noi 2021   •   16:16

În vreme ce milioane şi milioane de produse de Crăciun fabricate în China invadează lumea, în Arges, tradiția globurilor clasice, de sticlă este păstrată.

Și anul acesta au avut comenzi de un milion de ornamente, din toate colțurile lumii. Sunt făcute cu migală de angajate care lucrează aici de mai bine de două decenii.

Globurile realizate aici sunt suflate şi decorate cu glitter, cu mărgele şi uneori chiar şi cu cristale Swarovski.

Produsele sunt 100% româneşti, de la materialele pentru globuri la ambalajele cu care pleacă în întreaga lume.

"Am avut şi avem comenzi cu Statele Unite şi Canada. Au ajuns şi în Noua Zeelanda, şi în Australia şi în Japonia", a spus Sandu Nichita, preşedinte Fabrica de Globuri Argeş, în exclusivitate pentru Antena 3.

De ani de zile, în perioada dinainte de sărbători, fabrica se transformă şi în loc turistic.

"Este un aflux deosebit de vizitatori în acesată perioadă, în special copiii sunt fascinati de modul cum se realizează ornamemntele pentru pomul de Craciun. Ei de altfel şi participă în fluxul tehnologic", a adăgat acesta, despre cum iau naștere cele minunate globuri de sticlă din România.

Cel mai scump glob ajunge să coste şi peste 100 de lei, dar munca este una migăloasă, de la suflatul sticlei, la colorat şi ornat.

×
Subiecte în articol: Curtea de Arges globuri copii sărbători
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close