Antena 3 CNN Actualitate Inedit Familiile niciodată uitate ale românilor adoptaţi

Familiile niciodată uitate ale românilor adoptaţi

Familiile niciodată uitate ale românilor adoptaţi
Sursa foto: Foto: The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României/Facebook
20 Iul 2017   •   12:54

Peste 300 de români adoptați de cetăţeni străini în anii '90 și-au găsit familiile cu ajutorul paginii de Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României. Această pagină a fost lansată în urmă cu doi ani și jumătate de Ileana Cunniffe-Băiescu (39 de ani), o româncă stabilită în Irlanda, care spera că într-o bună zi își va găsi, la rândul ei, un frate pe care îl căuta de mai bine de 20 de ani, scrie pressone.ro.

O dată la câteva zile, cineva își așterne aici speranțele, împreună cu cele câteva informații pe care le deține despre părinții biologici sau despre vreun alt membru al familiei.

Așa a ajuns Ileana Cunniffe-Băiescu să se implice personal în regăsirea familiilor din România.

"Ei erau în căutarea familiilor, eu eram în căutarea fratelui meu. Una dintre persoanele pe care le-am cunoscut m-a rugat s-o ajut să îşi găsească familia, care era tot din județul Buzău. A doua zi i-am găsit familia. A fost vorba de un schimb de câteva mesaje cu persoanele de pe Facebook care aveau numele de familie al fetei adoptate. Unul dintre ei era frate cu persoana adoptată. (...) După ce am rezolvat primul caz, am început să primesc tot mai multe solicitări din partea acestor tineri. Și tot așa, până când am ajuns să organizez vreo 70 de întâlniri”, spune femeia.

Citește continuarea pe pressone.ro.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close