Antena 3 CNN Actualitate Inedit Femeile veneau la el să caute ajutor, dar este șocant ce le punea vindecătorul să facă chiar în fața lui

Femeile veneau la el să caute ajutor, dar este șocant ce le punea vindecătorul să facă chiar în fața lui

Femeile veneau la el să caute ajutor, dar este șocant ce le punea vindecătorul să facă chiar în fața lui
Sursa foto: Foto: istoe.com.br
17 Dec 2018   •   15:39

Celebrul mediu brazilian Joao de Deus, acuzat de agresiuni sexuali de sute de femei, s-a predat duminică poliţiei, au anunţat mai multe media braziliene

Pe numele său adevărat Joao Teixeira de Faria, bărbatul de 76 de ani, care primea în fiecare săptămână mii de credincioşi şi numeroase celebrităţi în templul său din Abadiania, în statul Goias, în apropiere de capitala Brasilia, era vizat de vineri de un mandat de arestare.

O înregistrare video filmată cu telefonul mobil difuzată pe canalul Globonews îl arată pe mediu ieşind dintr-o maşină pe un drum de pământ şi predându-se poliţiştilor. Îmbrăcat cu o cămaşă albă simplă cu mâneci scurte, el părea obosit şi abătut, potrivit sursei citate.

Potrivit Globonews, el a fost apoi transportat cu maşina la comisariatul central din Goiania, capitala statului Goias.

Considerat fugar de autorităţile braziliene de sâmbătă, mediul şi-a declarat nevinovăţia miercuri, cu prilejul ultimei sale apariţii publice la templul său din Abadiania, unde îşi practica şedinţele de “vindecare spirituală”.

Ziarul O Globo a dezvăluit sâmbătă că în aceeaşi zi de miercuri el a retras 35 de milioane de reali (circa 8 milioane de euro) din mai multe conturi bancare.

Această retragere suspectă de miercuri le-ar fi determinat pe autorităţi să emită vineri un mandat de arestare pe numele lui Joao de Deus pentru a evita ca acesta să încerce să fugă din ţară sau să încerce să ascundă banii înainte de arestare, potrivit media braziliene.

Scandalul a izbucnit după difuzarea, săptămâna trecută, a unei anchete pe TV Globo, cel mai mare canal de televiziune brazilian, în cadrul căreia au fost prezentate mărturii ale unor femei care relatau că au fost constrânse să se masturbeze sau să facă felaţii în timpul şedinţelor de “vindecare spirituală”.

După emisiunea de pe TV Globo, sute de femei au afirmat că au fost victime ale agresiunilor sale sexuale. Parchetul din Goias a primit 330 de plângeri din toată ţara, precum şi din şase ţări străine: Germania, Australia, Belgia, Bolivia, SUA şi Elveţia.

Reputaţia renumitului mediu a depăşit cu mult frontierele Braziliei. În 2012, el a primit vizita în Abadiania a vedetei de televiziune americane Oprah Winfrey. De asemenea, ultimii trei preşedinţi ai Braziliei au recurs la serviciile sale, notează AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: femei
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close