Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fenomen uimitor, observat de NASA, de Halloween. Un "schelet cosmic" a fost găsit în Univers

Fenomen uimitor, observat de NASA, de Halloween. Un "schelet cosmic" a fost găsit în Univers

Astronomii din cadrul NASA au descoperit un fenomen uimitor în Univers, chiar de Halloween. Aceștia au putut observa un "schelet cosmic".

Fenomen uimitor, observat de NASA, de Halloween. Un "schelet cosmic" a fost găsit în Univers
Sursa foto: NASA
de Ioana Mircea    |    01 Noi 2023   •   21:57

Un fenomen care amintește de degetele unui schelet a fost observat, de NASA plutind în spațiul cosmic, la o distanță de aproximativ 16.000 de ani-lumină față de Pământ, chiar de Halloween.

Totul a fost surprins într-o imagine captată de cel mai recent telescop cu raze X al NASA, Imaging X-ray Polarimetry Explorer (IXPE), și prezintă o nebuloasă de vânt de pulsar denumită MSH 15-52. Această nebuloasă emană proeminențe umbrite sub formă de particule energetice care par să aibă o formă asemănătoare cu degetele scheletului uman.

Citește și: Fenomen rar în Marea Neagră. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 40 de ani

Se pare că pulsarii reprezintă stele neutronice care se rotesc cu o viteză foarte mare și sunt rămășițele dense ale unor stele supergigantice care au suferit colaps. Aceste stele emit câmpuri intense magnetice, ceea ce duce la proiecția de particule puternic energizate sub forma unor jeturi, creând astfel o nebuloasă de vânt de pulsar.

În cazul nebuloasei MSH 15-52, aceste jeturi de particule au generat o imagine care amintește de o mână fantomatică, potrivit futurism.com.

 

 

×
Subiecte în articol: NASA schelet Univers cosmic fenomen Halloween
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close