Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fetița care s-a născut de două ori. Mama copilului: ”A fost şocant şi înspăimântător”

Fetița care s-a născut de două ori. Mama copilului: ”A fost şocant şi înspăimântător”

Fetița care s-a născut de două ori. Mama copilului: ”A fost şocant şi înspăimântător”
Sursa foto: Foto: captura youtube.com
de M.Z.    |    25 Oct 2016   •   14:58

Lynlee, o fetiţă din statul american Texas, arată ca orice copil normal de vârsta ei, însă ea s-a născut ”de două ori”, o dată în martie şi a doua oară în iunie, după ce a supravieţuit unei intervenţii medicale de îndepărtare a unei tumori rare, informează Xinhua. 

Mama lui Lynlee, Margaret Boemer, a efectuat un control de rutină cu ultrasunete, la 16 săptămâni de sarcină şi a aflat că fătul avea o problemă de dezvoltare. ”Doctorul ne-a spus că e ceva foarte grav cu copilul, că avea teratom sacrococcigian”, a declarat Boemer într-un interviu făcut public de Spitalul de copii din Texas. ”A fost şocant şi înspăimântător pentru că nu ştiam ce însemna acel cuvânt lung sau ce prognostic va aduce acesta”, a completat ea. 

Teratomul sacrococcigian este o tumoare care se dezvoltă înainte de naştere din zona coccisului copilului, fiind o problemă de sănătate ce apare mai des la fete decât la băieţi. 

Acest tip de tumoare se întâlneşte în mod obişnuit la nou-născuţi, însă apare foarte rar, circa un caz la 35.000 de naşteri, conform reprezentanţilor spitalului. 

Unele dintre aceste tumori pot pot fi tolerate în timpul sarcinii şi pot fi îndepărtate după naştere, a explicat pentru CNN dr. Darrell Cass, co-director al Centrului de Neonatologie din cadrul spitalului din Texas şi profesor asociat la Baylor College Medicine. În cazul lui Lynlee, însă, acest lucru nu era posibil deoarece inima ei dădea semne de slăbiciune, mai arată sursa citată. 

Specialistul a luat decizia, împreună cu Boemer, de a efectua o intervenţie chirurgicală de urgenţă asupra fătului, în martie, la 24 de săptămâni de sarcină. Cass a făcut o incizie în uter, a scos fătul şi a îndepărtat tumoarea gigantică. Apoi a plasat copilul înapoi în uterul mamei. 

Fetiţa s-a născut la 6 iunie prin cezariană. Acum în vârstă de patru luni, Lynlee este perfect sănătoasă, a declarat Cass.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tumoare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close