Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ce a pățit un funcționar de la Fiscul din Rusia, turnat de colegii săi pentru că ar fi plătit din buzunarul propriu datoriile cetățenilor restanțieri

Ce a pățit un funcționar de la Fiscul din Rusia, turnat de colegii săi pentru că ar fi plătit din buzunarul propriu datoriile cetățenilor restanțieri

Presa rusă a publicat recent povestea funcționarului la Serviciul Fiscal Federal, care ar fi plătit din banii săi impozitele restante ale mai multor cetățeni și a sfârșit prin a fi, el însuși, anchetat.

Ce a pățit un funcționar de la Fiscul din Rusia, turnat de colegii săi pentru că ar fi plătit din buzunarul propriu datoriile cetățenilor restanțieri
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2021   •   17:46

Relatarea privindu-l pe funcționarul fiscal a apărut în "Rossiyskaya Gazeta", a fost preluată și de alte publicații și s-a viralizat pe rețelele sociale.

Conform sursei citate, un funcționar rus din regiunea Moscovei, care lucra la Departamentul de taxe al Serviciului Fiscal Federal a fost concediat pentru că a plătit din banii lui sumele relativ mici datorate de mai mulți contribuabili.

Este vorba de sume de ordinul a câteva copeici până la 100 de ruble.

Povestea funcționarului fiscal care ar fi plătit datoriile cetățenilor: a fost turnat de colegii săi

Potrivit propriei mărturisiri, angajatul Fiscului rus a luat decizia de a stinge, el însuși, debitele respective întrucât durează mai mult, este mai dificil și mai scump să încerci să colectezi de la cetățeni mici datorii, raportate "tehnic", ca urmare a rotunjirii sau acumulării suplimentare de penalități.

Însă inițiativa funcționarului nu a fost văzută cu ochi buni de colegi, care erau invidioși pe rata de succes a rezultatelor sale profesionale.

Așa că respectivii colegi l-ar fi "turnat" autorităților pe pragmaticul funcționar.

În urma delațiunii, s-ar fi realizat un audit iar funcționarul a fost concediat.

Povestea nu merge mai departe pentru că Fiscul dă un comunicat

Așa sună, în linii mari, povestea rostogolită în mass-media din Rusia.

Autoritățile au venit, la rândul lor, cu propria versiune, menită să arate că ce au publicat "Rossiyskaya Gazeta" și alte instituții mass-media e o ficțiune.

Potrivit site-ului rbc.ru, care citează un comunicat al Fiscului, "în cadrul Biroului Serviciului Fiscal Federal din Rusia pentru regiunea Moscovei și al autorităților fiscale teritoriale subordonate, nu au fost și nu sunt efectuate inspecții oficiale pe motivele indicate într-o serie de publicații".

"Informațiile despre angajatul autorităților fiscale din regiunea Moscovei, care a plătit impozite pentru alți cetățeni, nu au fost confirmate", mai precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: fisc Rusia
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close