Antena 3 CNN Actualitate Inedit Românii care rup această floare primesc amenzi usturătoare. Puțini știu asta

Românii care rup această floare primesc amenzi usturătoare. Puțini știu asta

Românii riscă o amendă de zeci de mii de lei dacă rup un singur fir dintr-o anumită floare. Acesta înflorește o singură dată pe an.

Românii care rup această floare primesc amenzi usturătoare. Puțini știu asta
Sursa foto: Gettyimages | Lya_Cattel
de Ioana Mircea    |    26 Mar 2023   •   12:57

Românii care vor să rupă un fir din laleaua pestriţă se trezesc cu o amendă de 5.000 de lei. Acestă floare este monument al naturii și a înflorit în această perioadă într-o pădure din județul Gorj. Laleaua pestriță înflorește doar o singură dată pe an și mai poate fi admirată în județele Timiş, Suceava sau Bihor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Florile sunt păzite de localnici și de pădurari. „Sunt flori rare şi de o frumusețe inestimabilă. Toată această pădure, pe care o vedeți, e retrocedată la oameni. Proprietarii au înţeles şi n-au făcut marcări și au înţeles valoarea acestei flori“, a povestit Romică Prodea, pădurar. Acesta păzește laleaua pestriță de peste 40 de ani și are grijă să nu fie ruptă.

Citește și: Românii care taie acest copac riscă amenzi usturătoare. Este interzisă îndepărtarea lui chiar și din propria curte

Și câţiva localnici păzesc voluntar zona din pădure unde răsare laleaua pestriță, pentru ca aceasta să nu fie ruptă. „Suntem doi, trei care facem de pază. Suntem împărţiţi, fiecare cu zona lui. Toată lumea vine, face poze, mai ales tineretul, copiii mici dornici să facă poze“, a spus Ion Munteanu, localnic, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: flori
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close