Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un român a descoperit secretul celor mai fericite flori. Modul inedit prin care plantele se dezvoltă armonios

Un român a descoperit secretul celor mai fericite flori. Modul inedit prin care plantele se dezvoltă armonios

E perioada cea mai intensă, mai colorată şi mai parfumată pentru florari. Un român a descoperit secretul celor mai fericite flori care se dezvoltă armonios.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2024   •   11:18

100.000 de flori se dezvoltă armonios în serele de la Mădăraş, unde 24 de ore din 24 răsună acorduri de muzica simfonică.

"La noi e primavară putem zice de când am început să dăm drumul la căldură …undeva de la sfârşitul lui noiembrie am început să dăm drumul la căldura pentru că Cyclamenul e o floare căreia îi trebuie căldură.

Avem zeci de sortimente, de nuanţe. Încercăm să producem fiecare culoare", spune Călin Chișe, horticultor.

Mai multe cercetări științifice au scos în evidență faptul că muzica clasică modifică nu doar structura moleculelor de apă, ci și modul în care se dezvoltă plantele.

Grădina cu cântec de la Mădăraş

Călin şi-a transformat pasiunea pentru flori în afacere în urmă cu  11 ani, iar acum trăiește întreaga sa familie din hobby-ul pe care l-a transmis şi fiului de doar 8 ani. David este zi de zi în solar, atunci când nu este la şcoală.

De la 100 de plante cât a avut inițial, acum se mândreste cu cinci solarii întinse pe 2.000 de metri pătrați.

A investit în timp peste 50.000 de euro. Dar de la an la an este tot mai dificil de rămas pe piaţă.

Preţurile florilor din grădina cu cântec pornesc de la 4 lei, când vine vorba de primule, panseluțe sau petunii pitice și pot ajunge până la 30 de lei pentru un ghiveci mare cu cyclamen.

×
Subiecte în articol: florari flori muzica clasica
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close