Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fosta reședință a Reginei Elena, scoasă la vânzare. Cum arată și cât costă apartamentul regal

Fosta reședință a Reginei Elena, scoasă la vânzare. Cum arată și cât costă apartamentul regal

Fosta reședință a Reginei Elena, scoasă la vânzare. Cum arată și cât costă apartamentul regal
Sursa foto: Foto captura Antena 3
03 Aug 2016   •   09:40

Mai multe apartamente din vila Sparta, care i-a aparținut Reginei Elena, mama regelui Mihai, sunt scoase la vânzare. Pentru un singur apartament de peste 500 de metri pătraţi, lângă Florenţa, viitorul proprietar ar trebui să plătească aproape 5 milioane de euro. În imobil sunt şi locuinţe mai ieftine. Un alt apartament mai mic, de 250 de metri pătraţi, costă 1,25 milioane de euro.

Vila Sparta a fost reşedinţa de exil în care Regina Elena s-a retras după despărţirea de Carol al II-lea şi după abdicarea fiului său. După căsătorie, Regele Mihai şi Regina Ana au locuit o perioadă aici. Situată pe colina Fiesole, deasupra Florenţei, vila a fost construită în secolul 15. În 1933 a fost reamenajată de Regina Elena care a angajat arhitecţi peisagişti pentru a reface grădina în stil neo-clasic italian.

Timp de peste trei decenii, Elena de Grecia trăieşte aici înconjurată de artişti, scriitori, poeţi, bijutieri, arhitecţi. În anii 70, constrângerile materiale o determină să renunţe la Vila Sparta şi să se mute în anul 1980, la Lausanne, unde se stinge din viaţă la vârsta de 86 de ani, în noiembrie 1982.

Vila este compusă acum din şapte apartamente. Cel scos la vânzare are 20 de camere şi 5 băi, o suprafață de 560 metri pătraţi, un garaj şi o grădină proprie de peste 900 metri pătrați. Locuinţa are 3 camere de zi, două dormitoare, o cameră matrimonială cu dressing şi baie, camere de serviciu cu dormitor, baie, spălătorie, bucătărie, sală de mese şi pivniţă. Agenţia imobiliară care l-a listat în prezent nu indică un preţ. Acesta va fi negociat direct cu eventualul cumpărător.

În urmă cu patru ani, acelaşi apartament a mai fost scos la vânzare pentru 4,9 milioane euro. Un alt apartament scos la vânzare în Vila Sparta, la etajul al doilea, a fost listat pentru 1,25 milioane euro. Locuinţa are 7 camere, din care 3 sunt dormitoare, şi 4 băi. Suprafaţa totală este de 250 metri pătrați şi dispune de garaj şi acces la grădina de 10.000 metri pătraţi a vilei. Ambele proprietăţi dispun de vedere panormică asupra Florenţei.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close