Antena 3 CNN Actualitate Inedit Doi români, abandonați la naștere, au aflat la 50 de ani că sunt frați gemeni! Locuiesc în Canada, la doar câțiva kilometri unul de celălalt

Doi români, abandonați la naștere, au aflat la 50 de ani că sunt frați gemeni! Locuiesc în Canada, la doar câțiva kilometri unul de celălalt

Dacina Crasnanic și Traian Alexandru nu s-au cunoscut niciodată până când rezultatele ADN nu au demonstrat că sunt frate și soră.

Doi români, abandonați la naștere, au aflat la 50 de ani că sunt frați gemeni! Locuiesc în Canada, la doar câțiva kilometri unul de celălalt
Sursa foto: observatornews.ro
de Laura Dinu    |    21 Feb 2023   •   12:26

Cei doi au făcut testele ADN independent, în speranța că vor afla mai multe despre istoricul medical al familiei lor. În schimb, au primit surpriza vieții: rezultatele au dezvăluit că sunt frați gemeni.  

Dacina și Traian locuiesc întâmplător la mai puțin de 30 de minute unul de celălalt, în Canada, în ciuda faptului că sunt născuți în România.   

"Este o nebunie. Adică, de ce Canada? Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt cetățean european. Aș putea fi peste tot, dar eu sunt aici", a declarat el pentru CBC.  

Dacina locuiește la nici 30 de minute de mers cu mașina, în Markham, la nord de Toronto. 

În ajunul Crăciunului din 2021, femeia a primit un mesaj pe rețelele sociale de la Alexandru, care tocmai aflase rezultatele analizelor. S-au întâlnit pentru prima dată câteva zile mai târziu și de atunci au încercat să compenseze deceniile pe care le-au petrecut despărțiți, neștiind unul de existența celuilalt. 

 ”La început, părea ireal”, a spus Dacina. ”Știam că este real, dar încă nu-mi venea să cred”. 

Cu cât vorbeau mai mult despre trecutul lor, poveștile lor de viață sunau la fel. 

Au fost adoptați la scurt timp după ce au fost abandonați

Dacina a declarat pentru CBC că a fost adoptată la scurt timp după ce directorul unui orfelinat din România a găsit-o abandonată în tufișurile din afara clădirii. Dar ea a aflat lucrul acesta abia când avea 20 de ani, după ce a descoperit o discrepanță între povestea pe care o știa și datele din certificatul de naștere. 

Ulterior, s-a mutat în Canada împreună cu soțul ei în anii 1990 pentru a-și crește copiii. 

De cealaltă parte, Alexandru era tot adult când mama lui i-a spus pentru prima dată, că a fost adoptat, după ce cineva l-a abandonat în copilărie. 

”Un militar era în drum spre muncă și a văzut ceva”, a spus Alexandru. Eram... aproape de toboganul de gunoi, în aer liber”, povestește el.  

Soldatul care l-a descoperit pe Alexandru l-a adus la sediul poliției, iar mama lui, al cărei frate era căpitan la poliția locală, l-a luat la ea acasă.  

Fosta soție și fiul lui Alexandru s-au mutat la Toronto pentru a fi mai aproape de membrii familiei, iar Alexandru a petrecut câțiva ani făcând naveta între Canada și România înainte de a se stabili la Toronto în anul 2008. 

Doi fii pe nume Victor

Iar asemănările nu se opresc aici. Dacina si Alexandru au amândoi câte un fiu pe nume Victor. Și asta nu este tot. Cei doi veri au făcut aceeași facultate. Victor Crasnanic urmează Universitatea Metropolitană din Toronto, pe care Victor Alexandru a terminat-o cu ceva timp în urmă.  

Cei doi s-au apropiat foarte mult în ultimul an, de când părinții lor au luat legătura.  

Victor Alexandru, care are 30 de ani, spune că împărtășește cu vărul lui dragostea pentru aceleași emisiuni TV, jocuri de matematică și Războiul Stelelor. 

”Încă descoperim lucruri pe care le avem în comun”, a spus el. 

Traian Alexandru a spus că mutarea în Canada, după ce a împlinit 40 de ani, a fost o provocare pentru că nu avea mulți prieteni, dar găsirea unei noi familii înseamnă totul pentru el. 

”Reuniunea cu sora ta este mai presus de orice”, a spus el. 

Dacina a spus că, deși și-ar fi dorit ca ea și fratele ei să se fi putut cunoaște de când erau copii, niciodată nu este prea târziu. 

”Plănuiesc să trăiesc până la 100 de ani, așa că mai avem 50 de ani pentru a face asta pentru a compensa timpul pierdut”. 

×
Subiecte în articol: gemeni Dacina Crasnanic Traian Alexandru
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close