Antena 3 CNN Actualitate Inedit Frăția regilor traci și misterul celor cinci coifuri de aur descoperite pe teritoriul României

Frăția regilor traci și misterul celor cinci coifuri de aur descoperite pe teritoriul României

Frăția regilor traci și misterul celor cinci coifuri de aur descoperite pe teritoriul României
01 Iun 2017   •   07:37

Cinci coifuri misterioase au fost descoperite pe teritoriul României, în diferite colţuri ale ţării. Misterioasele coifuri de aur vin să întărească teoria potrivit căreia teritoriul României a fost, cu mii de ani în urmă, leagănul unei vechi şi puternice civilizaţii trace.

Legenda spune că, pe teritoriul României, triburile tracice au existat cu mult înainte de Burebista. Unii istorici admit existenţa unei Frăţii regale a tracilor. Cei aleşi erau iniţiaţi în ”Taina Jurământului”, un jurământ care garanta tăcerea în faţa duşmanilor. Tăcerea era menită să protejeze comorile şi tezaurele ascunse ale tracilor. Cei iniţiaţi în ”Taina Jurământului“ purtau coifuri de aur sau de argint aurit cu însemne anume, care aveau o anumită semnificaţie. Coifurile amintesc de eroii descrişi de Homer în Iliada şi Odissea: „Neteda-i piele ferind, căci ea e păzită de coiful cel cu plăci de metal şi cu ochi, dăruit de Apolon...”; „Pune şi coiful de aur crestat şi cu patru gurguie, care-ar putea ocroti pedestrime-a o sută de-oraşe...”.

Continuarea pe adevarul.ro

×
Subiecte în articol: mister
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close