Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum arată frigiderul inteligent, invenţia studenţilor români. Îți spune când se strică mâncarea!

Cum arată frigiderul inteligent, invenţia studenţilor români. Îți spune când se strică mâncarea!

O echipă de studenți români au reușit să inventeze un frigider inteligent. Acesta ne poate recomanda alimente și chiar și rețete cu produsele pe care le avem în interiorul său.

Cum arată frigiderul inteligent, invenţia studenţilor români. Îți spune când se strică mâncarea!
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    22 Oct 2022   •   21:03

Frigiderul inteligent face singur inventarul, îți spune când se strică mâncarea, ce trebuie să mai cumperi și ce rețete poți face cu ingredientele pe care le ai în frigider.

Antena 3 CNN a stat de vorbă cu inventatorul aceste aplicații la Centrul de Inteligență artificială de la Universitatea Politehnica București.

"De exemplu, dacă ne place foarte mult cartoful, el va învăța să recomande. În primul rând rețele cu cartofi și al doilea rând, în momentul în care rămânem fără cartofi, el zice hai să iei cartofi.

Având în vedere că este un prototip, noi n-am avut cum să facem iluminarea direct din leduri. Am rămas fără buget, așa că am improvizat.

Noi am implementat cel puțin pe raftul de sticle, un cântar. Și de asemenea putem să căutăm rețete, de exemplu pe baza ingredientelor din frigider.

În alte țări se obțin mai repede bani din momentul în care vii cu proiectul. Mai există și facilitatea de a colabora cu firme care la noi încă în momentul de față e destul de limitată", a explicat Florin Dumitrescu, doctorand Facultatea de Automatică.

Echipa de studenți ar avea nevoie de mai mulți bani pentru a putea dezvolta proiectul pilot și a-l putea transforma într-un produs de sine stătător.

×
Subiecte în articol: frigider
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close