Antena 3 CNN Actualitate Inedit A fost furat pruncul Iisus! Răpitorii s-au lăudat pe TikTok cu isprava lor și au cerut o sumă ridicolă drept răscumpărare, în Spania

A fost furat pruncul Iisus! Răpitorii s-au lăudat pe TikTok cu isprava lor și au cerut o sumă ridicolă drept răscumpărare, în Spania

Un furt mai puțin obișnuit a avut loc înainte de Crăciun într-o localitate din provincia spaniolă Alicante.

A fost furat pruncul Iisus! Răpitorii s-au lăudat pe TikTok cu isprava lor și au cerut o sumă ridicolă drept răscumpărare, în Spania
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2023   •   11:40

Indivizi mascați au furat figurina cu pruncul Iisus, care face parte din scena nașterii Mântuitorului, găzduită într-un parc din orașul San Vicente del Raspeig.

Hoții, care își spun "Secuestradores de San Vicente" ("Răpitorii din San Vicente), au distribuit pe TikTok un videoclip în care poartă cagule și au vocile alterate. 

Pruncul Iisus apare, și el, în filmare, între cei doi indivizi, având pe el o bancnotă de 20 de euro și mai multe de câte 10 euro.

"Pruncul Iisus este la noi și vrem pe el o răscumpărare de 2.000 de euro. Acuzăm Poliția locală din San Vicente că nu are grijă de el. L-am adus în portbagaj. Cerem 2.000 de euro, altfel îi vom face rău. La noapte, doarme cu noi", este mesajul difuzat de infractori.

Clipul video conține, la final, chiar momentul furtului: se vede cum un bărbat tânăr, într-un hanorac cu glugă, se dă jos dintr-o mașină, se apropie rapid de locul unde a fost amenajată, pentru public, scena nașterii lui Iisus, și fură pruncul.

@paco3386 Máxima difusión por favor, no solo ha sido ese, también han robado el que había puesto también en la calle Villafranqueza 17 donde está el mercadillo de Navidad, ojalá os pillen y veréis como ya no os vais a reír tanto. #navidad #Alicante #sanvicentedelraspeig #niñojesus ♬ sonido original - paco1986garcia

Primăria din San Vicente a comunicat că speră într-o "rezolvare rapidă" a incidentului și că regretă situația.

Municipalitatea i-a avertizat și pe "răpitori", anunțându-i că polița a început investigația și este pe urmele lor.

Pruncul Iisus a fost furat și la Valencia

Pruncul Iisus din Portalul Bethleem situat în Piața Benimaclet din Valencia a fost furat, recent, pentru al doilea an consecutiv, relatează presa spaniolă.

Potrivit plângerii depuse de Consiliul de Administrație al Asociației Culturale 'Poble de Benimaclet' din Valencia, hoții au lăsat în loc o caricatură.

Autoritățile religioase locale au calificat incidentul drept "un coșmar", subliniind intențiile malițioase ale făptașilor și perseverența acestora, de la an la an.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close