Antena 3 CNN Actualitate Inedit Furtunile din Marea Britanie vor putea purta nume româneşti

Furtunile din Marea Britanie vor putea purta nume româneşti

Furtunile din Marea Britanie vor putea purta nume româneşti
08 Sep 2015   •   19:46

Meteorologii britanici și irlandezi își invită compatrioții să participe la campania de alegere a unor nume pentru fiecare furtună importantă care va afecta în sezonul rece teritoriul regatului Unit și al Irlandei, potrivit BBC News, preluat de Agerpres.
Campania, care se va desfășura în timpul lunilor de toamnă și de iarnă, va lua în considerare acele avertizări de furtuni de intensitate medie sau mare de pe teritoriul Marii Britanii și Irlandei.

Publicul va putea trimite opțiunile de nume pe contul de Twitter @metoffice folosind indicativul '#nameourstorms', pe conturile de Facebook ale birourilor meteorologice amintite sau prin mesaje e-mail.

'Scopul acestui proiect pilot este de a furniza un sistem singular de denumire a furtunilor care vizează Marea Britanie și Irlanda', a declarat Derrick Ryall, șef în cadrul Biroului Meteorologic al Marii Britanii, adăugând că în alte părți ale globului un astfel de demers a reușit să-i facă pe oameni să conștientizeze modificările severe de vreme înainte ca acestea să se producă și să rămână adăpostiți sau să își protejeze proprietățile și afacerile.

Deoarece numărul românilor este destul de mare în Marea Britanie, dar şi în Irlanda, nume româneşti ar putea fi propuse şi chiar adoptate de specialişti. 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close