Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Biblioteca din Gară". Orașul din România unde călătorii pot împrumuta o carte pentru drum

"Biblioteca din Gară". Orașul din România unde călătorii pot împrumuta o carte pentru drum

De vineri, pasagerii care trec printr-o gară din România vor putea împrumuta cărți dintr-o bibliotecă. Cărțile pot fi luate pe tren pentru a fi citite pe parcursul călătoriei.

"Biblioteca din Gară". Orașul din România unde călătorii pot împrumuta o carte pentru drum
Sursa foto: CFR Infrastructura Constanta/ Facebook
de Silvia Preda    |    08 Dec 2023   •   23:44

SRCF Constanța a lansat vineri proiectul "Biblioteca din Gară". Călătorii care ajung în Gara Constanța sunt așteptați să își aleagă o carte din sutele de volume din diferite genuri literare. Biblioteca este amplasată în zona caselor de bilete, la ieșirea spre peronul 1.

Cărțile au fost donate de angajații CFR Infrastructură Constanța.

"Este o bibliotecă publică, din care călătorii pot împrumuta o carte care să îi însoțească până la destinație, dar, în care pot să și lase volumele pe care le-au citit, astfel încât să se bucure de ele și alți oameni. Pentru mulți dintre noi, trenul este un loc potrivit pentru lectură, iar faptul că putem călători într-o anumită direcție, iar volumul pe care îl citim ne poartă într-o altă lume, ne oferă un sentiment foarte plăcut, iar distanțele parcurse pot părea chiar mai scurte", a declarat Dorin Maer, directorul SRCF Constanța.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În bibliotecă sunt atât romane de dragoste sau polițiste, cât și literatură clasică, istorică, de artă sau pentru copii.

De asemenea, călătorii străini pot găsi volume în limbile engleză și franceză.

×
Subiecte în articol: carti gara Gara Constanța biblioteca
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close