Antena 3 CNN Actualitate Inedit Giulgiul din Torino, supus unor noi analize ADN. Cercetătorii sunt uimiţi

Giulgiul din Torino, supus unor noi analize ADN. Cercetătorii sunt uimiţi

Giulgiul din Torino, supus unor noi analize ADN. Cercetătorii sunt uimiţi
Sursa foto: sursa: descopera.ro
29 Oct 2015   •   09:41

Noi analize ADN, efectuate pe materialul din care a fost confecţionată relicva religioasă, au scos la iveală numeroase amprente umane, lăsate de cei care au venerat Giulgiul de-a lungul timpului. Printre aceştia se află atât europeni, cât şi nord-africani, indieni sau arabi.

Studiul a fost condus de specialistul în genetică Gianni Barcaccia, de la Universitatea din Padova, Italia. Rezultatele cercetărilor au pus în lumină prezenţa secvenţelor ADN prezente în profunzimea materialului din care a fost confecţionat Giulgiul. Cu toate acestea, nu se poate spune, cu exactitate, dacă relicva este cea în care a fost învelit Iisus Hristos la moartea sa sau dacă materialul a fost prelucrat de-abia în perioada Evului Mediu.

În ceea ce priveşte suprafaţa Giulgiului, la nivelul părţii superioare acesta prezintă ceea ce par a fi urme de sânge şi conturul unui bust atribuit Mântuitorului. Din această cauză, zeci de mii de pelerini, veniţi din toate colţurile lumii, vin să venereze obiectul sacru, deşi Biserica Catolică nu a avut niciodată o poziţie publică oficială în legătură cu autenticitatea Giulgiului.

Mai mult, pe descopera.ro.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close