Antena 3 CNN Actualitate Inedit Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! A aflat despre asta înainte cu 11 zile să fie executat

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! A aflat despre asta înainte cu 11 zile să fie executat

Nicolae Ceauşescu a fost avertizat de germani în iarna lui 1989 privind modul în care este condusă țara. Fostul președinte dinamovist Constantin Anghelache a declarat că avertismentul a fost primit în data de 14 decembrie 1989.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! A aflat despre asta înainte cu 11 zile să fie executat
20 Dec 2019   •   17:06

Nicolae Ceaușescu a fost avertizat de germani cu câteva zile înainte de execuție. Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a dezvăluit că fostul președinte comunist a fost avertizat de nemți în data de 14 decembrie 1989 să-și schimbe categoric modul în care conduce țara pentru că ar putea fi eliminat de pe scena politică.

Avertismentul a fost primit cu două zile înainte de declanșarea protestelor stradale din Timișoara și 11 zile înainte să fie executat. Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena au fost împușcați în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 1989, la Târgoviște.

„Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții. I-au transmis să fie atent că va cădea. I-au spus asta în 14 decembrie 1989. Aș avea două dezamăgiri din acea perioadă. Una din 14 decembrie că cine trebuia n-a ascultat.

Lui Ceaușescu i se cerea să facă o schimbare categorică și n-a vrut să facă niciuna. El a făcut o mare eroare în existența lui. Prima a fost că am rămas singura țară de pe glob fără datorii externe. Pe el n-a avut cine să-l mai apere din exterior pentru că nu mai avea nimeni de luat bani de la noi”, a declarat Constantin Anghelache la GSP Live.

Constantin Anghelache a precizat că fostul președinte comunist intenționa să creeze în București o bancă de circulație internațională care să fie sprijinită și finanțată de bogata lume arabă. Această bancă urma să concureze cu FMI și Banca Mondială, dar Ceaușescu nu a avut susținerea niciunui lider politic european.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close