Antena 3 CNN Actualitate Inedit Imagini fabuloase cu eclipsa hibridă de Soare din 20 aprilie 2023. A putut fi văzută doar din două locuri de pe Pământ

Imagini fabuloase cu eclipsa hibridă de Soare din 20 aprilie 2023. A putut fi văzută doar din două locuri de pe Pământ

Eclipsa solară hibridă are loc în această dimineață. Este a doua eclipsă de soare din 2023, însă este cea mai spectaculoasă datorită faptului că are anumite particularități.

de Ioana Mircea    |    20 Apr 2023   •   09:18

La ora 04.36 de minute, ora României, aproximativ un minut, o umbră negativă a atins Pământul, datorită eclipsei hibride solare din această dimineață.

Eclipsa hibridă se transformă dintr-o eclipsă totală într-una inelară, în formă de inel, pe măsură ce umbra Lunii se deplasează pe suprafața Pământului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ultima eclipsă solară hibridă a avut loc în 2013, va avea loc în 2031. Ulterior, omenirea va putea vedea acest fenomen în data de 23 martie 2164.

Evenimentul a putut fi văzut cel mai bine din Australia și din Sudul Oceanului Indian, de la ora 04.36, ora României. Eclipsa se va sfârși în jurul orei 09.59, ora României.

Citește și: Fenomen uimitor pe 20 aprilie 2023! Cum poți urmări eclipsa hibridă de Soare

El poate fi urmărit în direct pe mai multe canale, cum ar fi timeanddate și Gravity Discovery Centre&Observatory din Australia de Vest.

×
Subiecte în articol: eclipsa
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close