Antena 3 CNN Actualitate Inedit Imagini cu epava Titanicului, așa cum n-a fost văzută în 100 de ani. Prima filmare 8K cu nava scufundată în Oceanul Atlantic

Imagini cu epava Titanicului, așa cum n-a fost văzută în 100 de ani. Prima filmare 8K cu nava scufundată în Oceanul Atlantic

O echipă de exploratori a filmat epava celebrei nave Titanic, care se află în descompunere. Imaginile filmate cu rezoluția 8K au fost publicate în această săptămână.

Imagini cu epava Titanicului, așa cum n-a fost văzută în 100 de ani. Prima filmare 8K cu nava scufundată în Oceanul Atlantic
Sursa foto: Ocean Gate Expeditions
de Mia Lungu    |    02 Sep 2022   •   19:35

"La începutul videoclipului puteţi vedea macaraua folosită pentru a desfăşura ancora masivă de 15 tone încă pe puntea epavei şi lanţul care a fost ataşat iniţial de catargul principal care acum s-a prăbuşit", a anunțat, într-un comunicat de presă, Paul-Henri Nargeolet, expert al Titanicului care a participat la expediţie. 

În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, nava s-a scufundat cu 1.500 de persoane la bord, cel mai trist naufragiu din lume. Pachebotul luxos al White Star Line trebuia să fie de nescufundat.

În 2021, compania specializată în explorarea fundului mării Ocean Gate a inaugurat o expediţie a epavei aflată la o adâncime de aproape 4.000 de metri în Atlanticul de Nord, la aproximativ 600 de kilometri de coasta Newfoundland.

Le Figaro, 20 aprilie 1912: "Era zece şi un sfert seara când Titanicul şi banchiza de gheaţă s-au întâlnit"

"Nu s-a lovit din faţă, ci din lateral. Atunci toţi cei care erau în interior s-au repezit pe punte. Strigătele, zgomotul i-au trezit şi pe cei care se retrăseseră deja în cabinele lor şi care au venit la rândul lor pe punte. Cu toate acestea, încă nu ne-am dat seama de amploarea dezastrului.

Ofiţerii i-au liniştit pe pasageri, dar se pare că poliţiştii înşişi nu au crezut atunci că coliziunea a fost atât de gravă. Şi, de fapt, cum era un bal la bord, pentru a sărbători duminica, muzica a cântat melodii vesele. Abia o jumătate de oră mai târziu, pasagerii şi ofiţerii au început să conştientizeze deplina gravitate a situaţiei".

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close