Antena 3 CNN Actualitate Inedit Imagini fabuloase cu buncărele construite pentru familia Ceaușescu

Imagini fabuloase cu buncărele construite pentru familia Ceaușescu

Imagini fabuloase cu buncărele construite pentru familia Ceaușescu
26 Noi 2016   •   11:31

Imagini inedite cu unul dintre buncărele construite pentru familia Ceaușescu au fost prezentate sâmbătă, la ”Ediție de Weekend”.

Este vorba despre buncărul de la Palatul Primăverii, construit la aproximativ zece metri sub nivelul solului, într-o laterală a clădirii. Buncărul are absolut toate facilitățile unei reședințe de lux, multiple căi de acces și ieșiri.

”Mie mi se pare normal să fie așa ceva. Din punctul meu de vedere Ceaușescu era un patriot, s-a luat cu rușii, s-a luat cu ungurii, e normal să se apere. Știam că sunt, dar în buncăre nu am fost niciodată. Și la noi acasă aveam niște ieșiri, mașini, dacă se întâmplă ceva să ne retragem spre asemenea locuri” a explicat Serghei Mizil.

Ceaușescu putea ajunge din buncărele sale la principalele centre de comandă, la Casa Poporului sau la Cotroceni.

”Din păcate s-ar putea să mai avem nevoie de ele. La câte amenințări sunt astăzi la adresa lumii civilizate...” a subliniat Costin Georgescu, fost director al SRI.

Aceste buncăre ar putea fi introduse în circuitul muzeelor, urmând să fie disponibile pentru vizitare, în cadrul unor tururi private, la prețuri pornind de la 200 de lei.

×
Subiecte în articol: elena ceausescu nicolae ceausescu buncar
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close