Antena 3 CNN Actualitate Inedit Imagini spectaculoase cu nebuloasa Potcoava, surprinse de NASA. Îți taie respirația

Imagini spectaculoase cu nebuloasa Potcoava, surprinse de NASA. Îți taie respirația

NASA a reușit să surprindă mai multe imagini uluitoare cu nebuloasa Potcoava.

Imagini spectaculoase cu nebuloasa Potcoava, surprinse de NASA. Îți taie respirația
Sursa foto: NASA
de Georgiana Adam    |    01 Mai 2024   •   23:38

Recent, Telescopul Spațial James Webb al NASA a surprins imagini spectaculoase ale celebrei nebuloase Horseshoe, dezvăluind detalii surprinzătoare despre acest fenomen cosmic.

Acest telescop, considerat cel mai avansat instrument de observare spațială lansat vreodată în orbită, a furnizat noi perspective asupra acestei regiuni, cunoscută și sub numele de Barnard 33, conform informațiilor oferite de NASA.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea imaginile cu nebuloasa Horseshoe.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Expertiza analizei imaginilor indică prezența unor valuri impresionante de gaz care se ridică din partea vestică a regiunii Orion B, situată la o impresionantă distanță de 1.300 de ani lumină, în centrul constelației Orion.

Forma distinctivă a nebuloasei Horseshoe se formează din colapsul unui nor masiv de gaz rece și dens, iluminat spectaculos de o stea tânără și fierbinte.

Aceste imagini oferă o perspectivă uluitoare asupra universului, aducând în prim plan complexitatea și frumusețea fenomenelor celeste. Telescopul James Webb continuă să fie un instrument esențial în explorarea spațiului cosmic, deschizând noi orizonturi pentru descoperiri uimitoare și o înțelegere mai profundă a universului nostru vast și fascinant.  

Specialiștii anticipează că configurarea observată s-a cristalizat în timp, în timp ce gazul mai puțin dens a fost erodat treptat, lăsând în urmă o coloană mai compactă de gaz și praf. Se estimează că această coloană va trece printr-un proces complet de dispersie în următorii 5 milioane de ani.  

De asemenea, Telescopul Webb a surprins detalii spectaculoase ale Nebuloasei Potcoavă, dezvăluind un perete dens de gaz și praf, încorporând stele și galaxii, potrivit science.nasa.gov.

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close