Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Era păcat să le înghețe mâinile afară" | Imagini video cu tăierea porcului în mijlocul sufrageriei unei familii, virale pe internet

"Era păcat să le înghețe mâinile afară" | Imagini video cu tăierea porcului în mijlocul sufrageriei unei familii, virale pe internet

Pozele sau videoclipurile cu sacrificarea porcului sunt de nelipsit în aceste zile.Totuși, tradiția de a tăia porcul a suferit și ea modificări de-a lungul timpu, și astfel s-a ajuns ca porționarea cărnii de porc să aibă loc în incinta casei, la căldură.

"Era păcat să le înghețe mâinile afară" | Imagini video cu tăierea porcului în mijlocul sufrageriei unei familii, virale pe internet
Sursa foto: TikTok
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2023   •   20:58

Mai este doar o săptămână până la Crăciun, iar în curțile românilor este forfotă mare. Bărbații sacrifică porcul, iar femeile pregătesc preparate tradiționale din carnea animalului.

Tradiția se păstrează în continuare la sate, deși frigul de afară i-a determinat pe unii să aleagă mutarea acestei activități în casă.

Un clip a devenit viral după ce au fost văzute scene în care un porc este tranșat în sufragerie și nu afară, așa cum se obișnuiește. Animalul este pregătit de o familie, în sufragerie, în timp ce oamenii se uită la televizor.

Mii de comentarii și aprecieri a strâns pe rețelele socializare un clip video de 15 secunde în care este înfățișată o familie de români, aflată la "pomana porcului".

@mihaiwxk Le am văzut pe toate ,gata ? au taiat purcelul în mijlocul sufrageriei .. ????? #fyp #foryou #fypシ #foryoupage #tiktok #trending #traditie #traditieromaneasca #porc #craciun ♬ sunet original - Mihai Cristian

În imagini se poate vedea cu bărbații sacrifică porcul, în timp ce restul membrilor din familie se uită la televizor. Toată acțiunea are loc într-o sufragerie, pe podea. 

"Nu credeam că o să văd așa ceva, dar uite că se poate să văd, au inițiativă oamenii, era păcat să le înghețe mâinile afară și asistă și toată familia la căldurică", a comentat unul dintre cei care au văzut imaginile, potrivit newshd.ro.

×
Subiecte în articol: taierea porcului sufragerie virale familie
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close