Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ţara dezvoltată în care poţi plăti un apartament cu grâu sau usturoi

Ţara dezvoltată în care poţi plăti un apartament cu grâu sau usturoi

Disperat de încetinirea vânzărilor, un dezvoltator imobiliar chinez a decis să vină cu o nouă promoţie pentru atragerea cumpărătorilor: avansul caselor, achitat în grâu sau usturoi!

Ţara dezvoltată în care poţi plăti un apartament cu grâu sau usturoi
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Dima    |    21 Iun 2022   •   20:26

Central China Real Estate, cu sediul în provincia Henan din centrul Chinei, îndeamnă oamenii să "Schimbe grâu pentru o casă".

Potrivit mesajului publicitar, cumpărătorii pot schimba grâul la un preţ de 2 yuani pentru un catty (o unitate chineză de măsură a greutăţii echivalentă cu aproximativ 500 de grame - n. r.), pentru a achita un avans de până la 160.000 de yuani (23.900 de dolari) în cadrul unuia dintre complexele imobiliare pe care firma le dezvoltă.

Un agent imobiliar de la Central China Real Estate a precizat că această campanie promoţională, care este destinată în principal fermierilor din regiune, a început luni şi se va încheia pe data de 10 iulie. Agentul a mai spus că dezvoltatorul oferă locuinţele la preţuri cuprinse între 600.000 şi 900.000 de yuani, potrivit Reuters.

Luna trecută, un alt mesaj publicitar lansat de Central China Real Estate îi anunţa pe oameni că într-un alt proiect imobiliar pot să plătească avansul în usturoi la un preţ de 5 yuani per catty. Campania promoţională a atras 852 de vizite şi 30 de tranzacţii care au implicat 860.000 de catty de usturoi în cele 16 zile în care a fost valabilă.

Pe piaţa angro din China, preţul la grâu şi usturoi este de 1,5 yuani pentru 500 de grame.

Piaţa imobiliară chineză afectată de restricţille pandemiei

Dezvoltatorii imobiliari chinezi se străduiesc să crească vânzările, după ce în primele trei luni ale anului, numărul tranzacţiilor a scăzut dramatic, odată cu restricţiile pandemiei. 

Scăderea pieţei imobiliare ar putea pune în pericol ţinta de creştere economică pentru 2022 stabilită de Beijing la 5,5%. Oraşele din China au introdus sute de măsuri de relaxare a tranzacţiilor imobiliare, în speranţa de a relansa acest sector responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut al celei de a doua economii a lumii. Facilităţile oferite includ avansuri mai mici, subvenţii şi termeni mai favorabili pentru gospodăriile cu mai mult de un copil. de asemenea, ofertele companiilor imobiliare prevăd parcarea gratuită sau lucrări de renovare după achiziţionarea locuinţei.

×
Subiecte în articol: China criza pe piata imobiliara
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close