Antena 3 CNN Actualitate Inedit Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip cerebral joacă șah online | Poate opri muzica de pe un laptop cu ajutorul gândului

Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip cerebral joacă șah online | Poate opri muzica de pe un laptop cu ajutorul gândului

Primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral apare într-un videoclip de nouă minute în timp ce joacă șah și oprește muzica de pe un laptop cu ajutorul gândului.

Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip cerebral joacă șah online | Poate opri muzica de pe un laptop cu ajutorul gândului
Sursa foto: GettyImages
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2024   •   09:17

Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, a rămas paralizat sub umăr în urma unui accident de circulație. În luna ianuarie a acestui an, Noland a primit un implant de cip cerebral de la compania Neuralink.

Elon Musk a declarat luna trecută că pacientul poate controla un mouse de calculator cu ajutorul gândurilor sale.

De asemenea, Musk a declarat anterior că scopul cipului cerebral este de a permite în cele din urmă utilizatorilor cu dizabilități, precum Stephen Hawking, să "comunice mai repede decât un licitator".

De asemenea, el a mai afirmat că ar putea fi capabil să trateze potențial obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

Recent, Noland apare într-un videoclip de nouă minute în timp ce joacă șah și oprește muzica de pe un laptop cu ajutorul gândului.

El a mărturisit că operația a decurs ușor, iar acum se simte bine.

"Operația a fost super ușoară. Am fost literalmente externat din spital o zi mai târziu. Nu am nicio deficiență cognitivă", a spus Arbaugh în videoclipul difuzat pe platforma de socializare X a lui Musk, referindu-se la procedura de implantare.

×
Subiecte în articol: pacient implant cip
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close