Antena 3 CNN Actualitate Inedit În 2010, Carlos Şacalul a acceptat să vorbească, din închisoare, despre relaţia cu Ceauşescu. Ce dezvăluiri a făcut

În 2010, Carlos Şacalul a acceptat să vorbească, din închisoare, despre relaţia cu Ceauşescu. Ce dezvăluiri a făcut

În 2010, Carlos Şacalul a acceptat să vorbească, din închisoare, despre relaţia cu Ceauşescu. Ce dezvăluiri a făcut
11 Iul 2018   •   18:33

Imediat după fuga în Vest a lui Ioan Mihai Pacepa, Nicolae Ceauşescu a căutat să îl elimine pe omul care până la trădare îi fusese unul dintre cei mai de încredere apropiaţi.

Şi cum „prietenul la nevoie se cunoaşte”, dictatorul libian Muhammad Gaddafi l-a sfătuit pe Ceauşescu, la începutul anilor 80, să apeleze pentru „lichidarea „problemei” la „Carlos Şacalul”. Colonelul Sergiu Nica afirma într-un raport, în 1990 că CIE (Centrala de Informaţii Externe) l-a folosit pe "Carlos Şacalul" pentru "neutralizarea trădătorului Pacepa", fiind confirmat şi de alte surse din cadrul serviciilor de informaţii din România.

Dictatorul libian tocmai îi comandase atunci cunoscutului terorist asasinare preşedintelui american, Ronald Reagan. Preţul pe care era dispus să îl plătească Gaddafi pentru „capul” lui Reagan era de 100 de milioane de dolari, în schimb Ceauşescu era dispus să achite două milioane de dolari lichidare fostului „prieten”.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close